Norveški radijator za prostoriju površine 20 kvadrata

Odabir odgovarajuće snage radijatora

Snaga radijatora se meri u vatima (W) i zavisi od nekoliko faktora kao što su izolacija prostorije, broj prozora, visina plafona i spoljašnja temperatura.

Za prosečno izolovanu prostoriju standardne visine plafona (oko 2,5 metara), jednostavno pravilo je da je potrebno oko 100 vati po kvadratnom metru.

Za prostoriju površine 20 kvadratnih metara, to znači da vam je potreban radijator snage 2000 vati (20 kvadrata x 100 vati po kvadratu = 2000 vati).

*Ako je u pitanju novogradnja sa odličnom izolacijom onda je dovoljan radijator snage 1500W.

U ponudi imamo 6 različitih snaga norveških radijatora. Pogledajte ponudu na stranici: heatpoint.rs/proizvodi/

Gde postaviti radijator?

Lokacija postavljanja radijatora je ključna za optimalnu raspodelu toplote. Evo nekoliko saveta:

1. Ispod prozora: Postavljanje radijatora ispod prozora je odličan izbor jer pomaže u neutralisanju hladnog vazduha koji može dolaziti kroz prozor. Topli vazduh koji se diže iz radijatora stvara zavesu toplote koja sprečava prodiranje hladnog vazduha.

2. Na najhladniji zid: Ako nije moguće postaviti radijator ispod prozora, dobra alternativa je spoljašnji, najhladniji zid. Ova pozicija pomaže u održavanju konstantne temperature u prostoriji i sprečava pojavu budji.

3. Visina postavljanja: Idealno, radijator bi trebao biti postavljen na visini od oko 10-15 cm iznad poda kako bi se omogućio adekvatan protok vazduha ispod i oko radijatora.

Zašto Dimplex norveški radijatori?

Dimplex radijatori su bezbedni, efikasni i dugovečni.

Uz garanciju od 10 godina i digitalni termostat, možete biti sigurni da će vaš radijator pouzdano raditi dugi niz godina.

Dimplex norveški radijatori ravnomerno raspoređuje toplinu po prostoriji, čime se postiže ugodna temperatura bez hladnih tačaka.

Zaključak

Odabir pravog norveškog radijatora za vaš dom ne mora biti komplikovan. Sa Dimplex
norveškim radijatorima, dobijate vrhunski proizvod koji će vas pouzdano grejati dugi niz godina.

Za prostoriju od 20 kvadratnih metara, preporučuje se radijator snage 2000 vati, a najbolje ga je postaviti ispod prozora ili na najhladniji zid.

Za dodatne informacije i savete, slobodno nas pozovite ili nas kontaktirajte email-om.

Otkrijte našu ponudu Dimplex radijatora. Vaš komfor je naš prioritet!

heatpoint,rs/kontakt