Norveški radijatori – Potrošnja Struje

Norveški radijatori su efikasni, nemaju gubitke i svu struju pretvaraju u toplotnu energiju.

Ne rade sve vreme već se zahvaljujući preciznom termostatu uključuju po potrebi da održe željenu temperature u prostoru.  Efikasniji su kotlova na struju i komforniji od TA peći.

Potrošnja struje norveških radijatora  na dnevnom i mesečnom nivou zavisi od nekoliko faktora:

1. Izolacija prostora: Dobra izolacija smanjuje gubitke toplote, što znači da će radijator raditi manje vremena kako bi održao željenu temperaturu. Kvalitetna izolacija zidova, prozora i vrata može značajno smanjiti potrošnju energije.

2. Veličina prostora: Veći prostori zahtevaju više energije za zagrevanje. Prilikom izbora radijatora, važno je uzeti u obzir kvadraturu prostora i izabrati adekvatnu snagu uređaja. Prostorije sa visinom plafona preko 260cm zahtevaju jače radijatore jer je topao vazduh lakši i zadržava se blizu plafona.

3. Spoljašnja temperatura: Kuće i apartmani na planini zahtevaju jače radijatore jer su spoljašnje temperature niže i radijator će raditi duže i trošiti više energije kako bi održao željenu temperaturu. Stanovi u zgradama sa malo spoljnih zidova imaće manje gubitke toplote i manju potrošnju struje.

4. Podešavanja termostata: Temperatura na koju podesite termostat direktno utiče na potrošnju struje. Jedan stepen vise povećava putrošnju za 7%. Dimplex norveški radijatori poseduju digitalni termostat i mogu se programirati da smanje temperaturu kada niste kod kuće kao i da vas dočeka topao dom kada dodjete sa posla.

Prednosti Norveških radijatora sa digitalnim termostatom

1. Preciznost: Digitalni termostati omogućavaju precizno podešavanje temperature, što znači da će radijator raditi optimalno i trošiti minimalnu količinu energije potrebnu za održavanje zadate temperature. Obezbedjuje komfor jer je u vašem prostoru optimalna temperatura.

2. Programiranje: Možete programirati radijator da se uključuje i isključuje u određenim vremenskim intervalima, čime se izbegava nepotrebno grejanje kada niste kod kuće. Ovo dodatno smanjuje potrošnju struje i doprinosi uštedi.

3. Energetska efikasnost: Digitalni termostati pomažu u održavanju konstantne temperature bez čestih uključivanja i isključivanja, što smanjuje potrošnju energije i produžava vek trajanja radijatora.

Isplativost u poređenju sa drugim vidovima grejanja

Grejanje sa norveškim radijatorima je jeftinije od grejanja na gradske toplane, efikasnije od kotlova na struju i bolje od TA peći. Dimplex norveški radijatori predstavljaju isplativiju alternativu zbog sledećih razloga:

1. Mogućnost kontrole: Sa digitalnim termostatima, vi kontrolišete kada i koliko grejete, što vam omogućava dodatnu uštedu i komfor.

2. Niži troškovi održavanja: Norveški radijatori zahtevaju minimalno održavanje, jednostavno i brzo se montiraju i manja su investicija u startu.

3. Bezbedni i dugotrajni: Originalni norveški radijatori nikada nisu izazvali požar. Atestirani su u Evropi i kod nas.

Garancija je 10 godina a očekivani vek trajanja preko dvadeset godina.

Uz sve navedene prednosti, jasno je da Dimplex norveški radijatori predstavljaju efikasan, ekonomičan i ekološki prihvatljiv način grejanja.

Ukoliko želite da saznate više o našoj ponudi, posetite stranicu https://heatpoint.rs/proizvodi/ i pronađite radijator koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Za više informacija i savet oko izbora snage radijatora slobodno nas pozovite na:

Tel. 011 24 22 444

Mob. 065 24 22 445    ili nas posetite u Beogradu, ul. Radnička 35.

https://heatpoint.rs/kontakt/

Norveski-radijatori-Dimplex-Heatpoint-doo