Norveški radijator za prostoriju površine 50 kvadrata

Odabir odgovarajuće snage radijatora

Za prostoriju površine 50 kvadratnih metara, potrebna snaga radijatora zavisi od kvaliteta izolacije, broja prozora, visine plafona i spoljašnje temperature.

Generalno pravilo je da je potrebno oko 100 vati po kvadratnom metru, što znači da bi za ovu površinu bilo potrebno oko 5000 vati ukupne snage grejanja, odnosno dva ili tri radijatora.

Za odlično izolovan prostor i novogradnju potrebno je 20% manje snage.

Ako se radi o više prostorija koje ukupno čine 50 kvadratnih metara, svaka prostorija mora imati bar jedan radijator kako bi se postigla efikasna i ravnomerna distribucija toplote.

Gde postaviti radijator?

Lokacija postavljanja radijatora je ključna za postizanje optimalnih rezultata. Evo nekoliko saveta:

1. Svaka prostorija mora imati radijator: Ako grejete više prostorija koje ukupno imaju 50 kvadratnih metara, svaka prostorija mora imati bar jedan radijator. Ovo osigurava ravnomernu distribuciju toplote i omogućava preciznu kontrolu temperature u svakoj prostoriji.

2. Ispod prozora: Postavljanje radijatora ispod prozora pomaže u neutralisanju hladnog vazduha koji dolazi kroz prozore. Topao vazduh koji se diže iz radijatora stvara toplu zavesu koja sprečava prodiranje hladnog vazduha u prostoriju.

3. Na najhladnije zidove: Ako nije moguće postaviti radijator ispod prozora, postavljanje
na spoljašnji zid je dobra alternativa. Ova pozicija pomaže u održavanju konstantne temperature I sprečava pojavu budji.

4. Visina postavljanja: Idealno, radijator bi trebao biti postavljen na visini od oko 10-15 cm iznad poda kako bi se omogućio adekvatan protok vazduha ispod i oko radijatora.

Zašto Dimplex norveški radijatori?

Dimplex radijatori su poznati po svojoj efikasnosti, pouzdanosti i dugotrajnosti.

Garancija 10 godina!

Jedna od ključnih prednosti Dimplex radijatora je njihov digitalni termostat koji omogućava precizno podešavanje željene temperature za svaku prostoriju. Ovo vam omogućava da prilagodite grejanje prema vašim potrebama i osigurate maksimalnu udobnost.

Zaključak

Grejanje prostora površine 50 kvadratnih metara može biti efikasno i udobno uz pravilno odabrane i postavljene norveške radijatore.

Kada se radi o više prostorija, važno je da svaka prostorija ima bar jedan radijator kako bi se postigla ravnomerna distribucija toplote. Dimplex radijatori, sa svojim digitalnim termostatima, omogućavaju precizno podešavanje temperature za svaku prostoriju, čime osiguravate maksimalnu udobnost i energetsku efikasnost.

Za više informacija i savete, kontaktirajte nas na heatpoint.rs/kontakt/

Vaš komfor je naš prioritet!